onsdag, mars 17, 2010

Monas jobbpolitik

"Sverige behöver en jobbpolitik som ger våra unga en plats på arbetsmarknaden. Ungdomar är en tillgång. Deras kunskap, talang och nya idéer får i dag inte komma till sin rätt men behövs för att utveckla våra svenska företag och vår välfärd i framtiden. "

Monas debattartikel i dagens svd börjar bra, men argumenten ter sig ihåliga. Hon vill att alla kommuner ska se till att det finns sommarjobb till alla gymnasister. Men hur ska man då lära sig att söka själv när gymnasietiden väl är över? Och var ska jobben komma ifrån?

Hon vill investera i lärlingsplatser och traineeplatser i välfärden. Men är det kommunernas och landstingets ansvar att ge arbetstillfällen?

"bidragslinje måste bytas mot en utbildningslinje. " skriver Mona. Hur rimmar det ihop med höjd a-kassa och sjukersättningar som är stora som heltidslöner?

För mig är debattinlägget ännu ett bevis på ihålig jobbpolitik. Inte heller är det någon hemlighet att stora skattehöjningar är att vänta vid en socialdemokratisk valseger, för hur ska allt annars finansieras?

Artikeln hittar du här:
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/s-kommuner-ska-ge-sommarjobb-at-alla-unga_4437289.svd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar